сряда, 12 март 2014 г.

Печен боб на фурна




Необходимите продукти:

300 гр зрял фасул
3-4 глави лук
400 гр смлени домати
2 с.л червен пипер
1 ч.л лют червен пипер
сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба от предната вечер и сваряваме на бавен огън, като изхвърляме първата вода след като заври. Посоляваме след като се свари, но да е малко твърд и сваляме от котлона.
Нарязваме лука на полумесци и го слагаме в тавичката със зехтин в загрята фурна и като от време на време го разбъркваме го изчакваме малко да омекне. Поръсваме с червените пипери, посоляваме и прибавяме боба и доматите.Добавяме още малко зехтин, ако е необходимо, постните манджи искат повечко мазнина. Доливаме от водата в която е врял боба, да покрие и го печем на 200 С докато остане на мазнина или да изври водата.
За любителите на мръвките, може заедно с лука  да се запържат някакви пушени меса,  гърди например.

Няма коментари:

Публикуване на коментар