сряда, 31 октомври 2012 г.
Котлет от патладжан с доматен сос
Есента е времето на зеленчуците и затова предлагам една много лесна, но вкусна рецепта с патладжан.
Необходими продукти:
2 патладжана
2 яйца
галета
20 гр. пармезан
брашно
За соса:
400 гр настъргани домати
1 лук
1 стрък целина
1 скилидка чесън
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжаните на шайби от 1см. , посоляваме и оставяме за 30 мин. да се оцедят. Смесваме галетата с пармезана и панираме котлетите от патладжан в брашно, яйце и галета с пармезан. Пържим в олио и поставяме на кухненска хартия да се оцедят от мазнината.
За соса запържваме ситно нарязаните лук, целина и чесън, прибавяме доматите, посоляваме и оставяме на слаб огън да къкри докато се сгъсти.
По желание котлетите могат да се сервират и с млечен сос, но препоръчвам да опитате с доматен.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Пак страхотна вкусотия.Поздравления!!! Има шанс панировката да възпрепятства патладжаните да се напоят обилно, както по принцип се получава...
ОтговорИзтриване