сряда, 3 декември 2014 г.

Тапас - чоризо с подправки




Може би най-популярното от испанската кухня са тапасите, малки хапки като мезета към виното и бирата. По цял свят се откриват тапас заведения, дори и в България, въпреки слабата винена култура, която имаме тук. Особено подходящи са за кетеринг за парти.

Необходимите подправки:

250 гр чоризо
2 с.л зехтин
2 скилидки чесън, ситно накълцани
2 с.л.нарязани свежи подправки ( магданоз, риган, босилек.....)

Начин на приготвяне:

Нарязваме чоризото на шайби от по 5 мм. Загряваме тиган на средна температура. Запържваме, без да добавяме мазнина шайбите чоризо, докато покафенеят и станат леко хрупкави.
Изваждаме ги в чиния , покрита с кухненска хартия, а останалата в тигана мазнина я изхвърляме. Забърсваме тигана и загряваме зехтина на средна мощност. Добавяме чоризото и подправките и при непрекъснато разбъркване добре ги загряваме, внимавайки да не прегорим чесъна. Сервираме веднага с хубаво червено вино.


Няма коментари:

Публикуване на коментар