понеделник, 23 май 2016 г.

Енчилада кон карне ( Enchiladas con carne )




Необходимите продукти:

500 гр кайма смес (телешка + свинска)
1 лук
3 скилидки чесън
2 с.л. доматено пюре
1 консерва червен боб 400 гр
1 консерва сладка царевица 200 гр
1 с.л. кимион
1 с.л сладък червен пипер
1 ч.л.пушен червен пипер
1 ч.л чили
1 ч.л риган
1/2 връзка пресен кориандър (магданоз)
сол и черен пипер

за соса
40 гр масло
50 гр брашно
450 мл мляко
150 гр настърган чедър (кашкавал)
сол и черен пипер

9-10 тортили 16 см

Начин на приготвяне:

Запържваме каймата добре в зехтин, докато стане на трохи и прибавяме наситно нарязаните лук и чесън. След като поомекнат лука и чесъна добавяме подправките и запържваме добре. Слагаме размитото във вода пюре, боба и царевицата. При необходимост добавяме вода  и оставяме да къкри 20 мин докато се сготви и остане почти на мазнина.

За соса загряваме маслото и запържваме в него добре брашното. Добавяме студеното мляко и бъркаме енергично да не се получат бучки. Посоляваме със сол и пипер. Прибавяме настъргания кашкавал и бъркаме докато се разтопи. Трябва да внимаваме със солта, ако кашкавала е по-солен.

Намазваме с 1 с.л. сос всяка торила, разпределяме равномерно плънката и завиваме тортилите на руло. Нареждаме ги в намазана с масло тавичка, разпределяме отгоре останалия сос и печем около 30 мин на 180 С в предварително загряла фурна.



Няма коментари:

Публикуване на коментар