петък, 23 март 2012 г.

Панирани пилешки пържоли ала Бъди




Още една вкусна рецепта на Бъди Валастро. Пържолите стават супер крехки и вкусни, че чак и моят не ядящ пиле син поиска допълнително.
Необходими продукти:
3 бр пилешко филе
200 гр овкусена галета
Брашно
3 бр яйца
Сол
Черен пипер
За галетата:
1 чаша галета
½ чаша пармезан
2 счукани  скилидки чесън
3-4 клонки магданоз
Начин на приготвяне:
Срязваме филетата на две и през фолио ги начукваме тънко, около 6-7 мм. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Панираме последователно в брашно, яйце и галета.


След това аз винаги ги оставям за ½ час в хладилника да се стегнат малко и изпържваме в тиган с зехтин и малко масло. Пържат се с така нареченото плитко пържене, не трябва мазнината да ги покрива изцяло.

Сервират се с хрупкави картофки на фурна или пържени.
Овкусена галета:
Слагаме в съставките в чопър и разбъркваме добре. При липса на чопър става и с пастора.Тази галета може да се ползва много успешно и за паниране на зеленчуци.

Няма коментари:

Публикуване на коментар