понеделник, 12 март 2012 г.

Крем-сирене от кисело мляко (Labneh Makbus)




Още една рецепта от арабската кухня, която обещах на приятели да пусна. Много вкусно, лесно и също така не скъпо предястие което е подходящо и за по-официални случаи и за всеки ден. По принцип в Ливан и Сирия се сервира на закуска с топли питки.
Необходими продукти:
2 кофички кисело мляко 4,5%
2 с.л морска сол
Зехтин
Сухи подправки по избор, при мен са:
1с.л сух магданоз
1с.л чубрица
1ч.л сух джоджен
1 ч.л черен пипер
Два дафинови листа
½ ч.л чили
Начин на приготвяне:
Смесваме киселото мляко и солта и поставяме да се оцеди в двойнопрегънат тензух за минимум 12 часа. От полученото оцедено мляко правим с намаслени ръце топки с големината на орех.
Овалваме в подправките без дафиновите листа и чилита. Поставяме в буркан, заливаме със зехтин, добавяме чилито и дафиновите листа и оставяме да се  маринова за 1 ден на хладно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар