събота, 19 март 2016 г.

Кесадия с кайма




Мексиканската кухня е една от най-популярните по целия свят, защото има прости и естествени вкусове, комбинирани по един много свеж начин. Богатото разнообразие от рецепти от различните райони дават възможност всеки да намери своя вкус, особенно що се отнася за така наречената улична храна. Кесадията е едно от тези лесни за приготвяне ястия, които дават много възможности за комбинации.

Необходимите продукти:

4 тортили
настърган кашкавал, по възможност чедар
500 гр кайма
1 лук
3 скилидки чесън
1/2 червена чушка
2 с.л. доматено пюре
1 ч.л. кимион
1 с.л. пушен червен пипер
1 ч.л. лют червен пипер
1/2 ч.л. риган
сол и черен пипер
6-7 стръка кориандър
3-4 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно лука и чесъна, чушката на кубчета. В зехтина запържваме първо лука, след това каймата, малко по късно прибавяме чесъна за да не прегори. Когато каймата е почти готова добавяме подправките и доматеното пюре. Разбъркваме добре и наливаме малко пилешки булюн. Оставяме на котлона до готовност, когато е останало на мазнина и няма никаква течност.Прибавяме нарязаната на малки кубчета червена чушка и кориандъра.

На половината от всяка тортиля слагаме първо малко кашкавал, след това 1/4 от каймата и отново кашкавал. Прегъваме на две и запичаме от двете страни на нагорещен на среден огън тиган, докато кашкавала се разтопи и залепи тортилите.

Разрязваме на две готовите касадии и сервираме със салата и салца.


Няма коментари:

Публикуване на коментар