вторник, 29 март 2016 г.

Пиле по селски в плик за печене





Опитвайки се да сготвя едно домашно пиле, така че да стане сочно и вкусно, а в същото време да е лесно за приготвяне и бързо, се получи едно доста добро ястие.

Необходимите продукти:

1 пиле, нарязано на порциони парчета
1 лук
5-6 скилидки чесън
1 стрък целина
1 морков
20 гр сушени манатарки
1 ч.л. риган
1 ч.л. мащерка
1 клонка розмарин
100 мл бяло вино
30 гр масло
1-2 с.л. зехтин
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Накисваме манатарките във вода за 1/2 час и добре ги отцеждаме. В тиган загряваме маслото и зехтина и запържваме от всички страни посолените и поръсени с черен пипер парчетата пиле до зачервяване. Изваждаме пилето и го слагаме в плика за печене. В същия тиган слагаме нарязаните зеленчуци и гъбите и разбъркваме за кратко. Наливаме виното, посоляваме и готвим 4-5 мин. да се изпари алкохола и да остане само аромата от виното. Добавяме сместа към пилето, завързваме плика и печем в предварително загряла на 200 С фурна около 50 мин. Когато е готово, срязваме внимателно за да не се изгорим, плика, разтваряме го и запичаме да хване коричка.
Сервираме най- добре с топъл селски хляб с квас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар