петък, 21 март 2014 г.

Миди с бяло вино






 


Необходимите продукти:

1/2 кг миди
1 скилидка чесън
1 люта чушка
100 мл бяло вино
3-4 стръка пресен лук
1/2 връзка магданоз
30 гр масло

Начин на приготвяне:

Измиваме с четка и почистваме мидите, като махаме мустачките им. В тенджера с капак слагаме 3-4 лъжици зехтин, загряваме го и поставяме обелената и смачкана с широкото на ножа, скилидка чесън, нарязаната на ситно люта чушка и нарязания лук. Разбъркваме за минута две, колкото да си пуснат аромата и добавяме мидите. Разклащаме добре тенджерата с капака и наливаме виното. Захлупваме и готвим около 4 мин или докато се отворят мидите. Махаме капака и добавяме маслото и ситно нарязания магданоз. Разбъркваме добре докато се разтопи маслото и сгъсти малко сос, защото този сос е едно от най-хубавото от рецептата.
Сервираме с добре охладено вино и хубав хляб.
Ей така си похапваме в Бургас ...:)

Няма коментари:

Публикуване на коментар