неделя, 23 февруари 2014 г.

Такос




 


Необходимите продукти:

500 гр кайма
1 глава червен лук
100 гр. варена царевица на зърна
2 скилидки чесън
2-3 с.л доматено пюре
1/2 ч.л кимион
1 с.л червен пипер ( най-добре пушен)
1 ч.л чили на прах ( ако ще ядат и деца, може и без него или по- малко)
сол и черен пипер на вкус

За гуакамолето:

1-2 зрели авокадо
1/2 червен лук
1/2 домат
сол и черен пипер
лимонов сок
магданоз

Заквасена сметана
Зелена салата или айсберг

10 бр тортили ( 16 см )

Начин на приготвяне:

Задушаваме ситно нарязания лук и чесън, прибавяме каймата и я запържваме хубаво докато стане на трохи. Подправяме с кимиона, червения пипер и чилито. Добавяме двете лъжици доматено пюре разредено с вода и царевицата.  Ако е нужно сипваме още вода, да се получи гъст сос. Посоляваме и оставяме да ври, докато остане на мазнина.
За гуакамолето намачкваме авокадото и го смесваме със ситно нарязания лук и домата на много ситни кубчета (конкасе). Подправяме с лимонов сок и сол на вкус. Слагаме няколко стръка ситно нарязан магданоз. По принцип се слага кориандър, но не всеки го обича, затова го замених с магданоз.

Запичаме на сух тиган тортилите, слагаме по 2 лъжици сос, отгоре 1 лъжица гуакамоле, след това малко, около 1 ч.л сметана, накъсаните листа салата или айсберг, овкусяваме с малко лимонов сок и прегъваме питките на две.
И не забравяме бирата....

Няма коментари:

Публикуване на коментар