вторник, 4 февруари 2014 г.

Фокача със заатар



Необходимите продукти:

350 гр брашно
250 мл хладка вода
1 ч.л. суха мая
1 ч.л. сол
2-3 с.л. зехтин
1 ч.л. захар

1 с.л заатар
сусам за поръсване

Начин за приготвяне:

От продуктите замесваме меко тесто, което не лепне. Слагаме го в намазана със зехтин купа, покриваме с кърпа и оставяме на топло за 1-2 часа да втаса докато удвои размера си.
Премесваме го един- два пъти и разстиламе в тава, която предварително е подмазана, на слой дебел около 1-1,5 см. Покриваме с кърпа и оставяме да втаса за втори път за около 30-40 мин.
С пръсти правим вдъблатини , поръсваме със заатара и и намазваме обилно повърхността със зехтин.
Печем в загрята на на 200- 250 С фурна. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар