вторник, 30 октомври 2012 г.

Сушени домати






Все още е време, през което се подготвяме за дългата студена зима. Сушените домати са чудесен вариант, да запазим малко от ароматите и вкуса на узрелите на слънце през лятото домати, за дните, когато единствения вариант са парниковите, с вкус на пластмаса.

Необходими продукти:

1-2 кг. домати (сорт "Рома", може и чери)
сол
черен пипер
сушен босилек
сушен риган
скилидки чесън
зехтин

Начин на приготвяне:

Нарязваме доматите на дебели филийки, чери доматите на две, и ги нареждаме върху хартия за печене в тавичка. поръсваме със сол, черен пипер, босилек и риган. Поливаме ги леко със зехтин и поставяме във фурната на 90 С с вентилатор. Времето за изпичане зависи от доматите и варира от 8 до 12 часа.




 





Оставяме ги да изстинат и подреждаме в буркан, като между редовете слагаме нарязани на едро скилидки чесън на вкус. Заливаме с хубав зехтин и поставяме в хладилник или на хладно и тъмно място.

Няма коментари:

Публикуване на коментар