петък, 26 октомври 2012 г.

Канелони със спанак с рикота

Необходими продукти:
20 бр. канелони
500 гр. рикота или извара
200 гр. замразен спанак
40 гр. пармезан
1/2 ситно нарязан лук
сол и черен пипер
2-3 с.л. зехтин
за соса Бешамел
60гр. масло
60 гр. брашно
1,2 л. мляко
сол с индийско орехче
пармезан за поръсване

Начин на приготвяне:

Размразяваме спанака и отцеждаме много добре. Ситно нарязания лук задушаваме в зехтина докато омекне и прибавяме спанака. Разбъркваме добре, слагаме рикотата, пармезана, посоляваме със сол и черен пипер. Готвим 1-2 мин. докато се хомогенизира.
Напълваме добре канелоните с помощта на малка лъжичка или пош.
Приготвяме соса Бешамел по обичайния начин, като запържим брашното в маслото и след това добавяме студеното мляко. При непрекъснато бъркане готвим на котлона до сгъстяване.Подправяме със индийско орехче и посоляваме.
В подходяща по размер тавичка, слагаме малко от соса на дъното и отгоре нареждаме на един ред напълнените канелони. Покриваме добре с останалия сос, наръсваме обилно с пармезан и печем в предварително загрята на 190 С фурна около 30 мин.
След като се изпече оставяме задължително да почине около 20 мин и сервираме с чаша червено вино.

Няма коментари:

Публикуване на коментар