понеделник, 8 октомври 2012 г.

Рошави магданозени кюфтенца




 

Всяка година в зеленчуковата градина на мама има по някой зеленчук, който се отличава по своята плодовитост от всички други, имало е година на домата, на чушките, на картофите и т.н.. Тази година магданоза обра всички точки, огромна леха с екологично чисти растения. Правих "Табуле" , замразявах във фризера , няма свършване. И реших да направя кюфтенца от магданоз. Порових в нета и открих дoста рецепти, комбинирах от няколко и направих така че на мен да ми харесва.

Необходимите продукти:
- 4 връзки магданоз ( приблизително, тъй като моя бе от лехата на мама )
- 3 яйца
- 4-5 с.л. брашно
- 200-250 гр. натрошено сирене
- сол и черен пипер

Начин на приготвяне:



Накълцваме на ситно магданоза, прибавяме останалите продукти и добре разбъркваме до получаването на смес, от която с лъжица можем да оформим малки кюфтета.Брашното го добавям лъжица по лъжица, защото в зависимост от големината на яйцата, може да трябва по-малко или повече. Гребваме с лъжицата, изсипваме в тигана със сгорещеното олио и леко притискаме отгоре за да оформим кюфтенцата като малки шницели. Пържим от двете страни до готовност и сервираме с млечен сос със чесън.

Естествено, рецептата има и здравословен вариант. Може кюфтенцата да се изпекат върху кухненска хартия в предварително загрята на 200 С фурна. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар