събота, 4 февруари 2012 г.

Пиле "Сорентино"

Ето още една рецепта на Бъди Валастро от канал TLC, подходяща за по официални случаи.
Необходими продукти:

4 бр. пилешки гърди
1скилидка чесън
1 патладжан
2 яйца
100гр брашно
овкусена галета (галета,пармезан,чесън и магданоз)
300 гр. Паста (пенне, фусили ,..)
4 слайда прошуто
Консерва домати 800гр
2 скилидки чесън
пресен босилек
настърган пармезан
200гр. Моцарела

Начин на приготвяне:
Овкусяваме пилешките гърди чесън, сол, черен пипер и зехтин. Изпичаме на скара по около 7 мин от всяка страна.
Панираме обеления и нарязан на котлети патладжан в брашно, яйца и галета с пармезан.
Сваряваме не напълно пастата.
Приготвяме доматения сос като запържваме пресован чесън, домати от консерва и овкусяваме със сол, черен пипер и пресен босилек.
Сглобяваме ястието като на дъното на тавичка слагаме пастата и заливаме с част от соса. Отгоре подреждаме изпечените пилешки гърди, след това слайдовете прошуто, панираните патладжани и заливаме хубаво с останалия сос. Поръсваме обилно с настърган пармезан и най-отгоре покриваме с нарязана Моцарела.
Запичаме в предварително загрята на 200 С фурна за около 15 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар