събота, 7 февруари 2015 г.
"Баба Гануш"
Необходимите продукти:
2 патладжана
2-3 с.л. тахан
3 скилидки чесън
1/2 ч.л. кимион
сока на 1/2 лимон
сол
зехтин
Начин на приготвяне:
Изпичаме патладжаните цели във фурната на 200 С докато омекнат много добре.
Обелваме ги още топли и ги кълцаме с ножа на дъската да станат на пюре.
В купа смесваме всички продукти, като добре разбъркваме до хомогенизиране. Оставяме да се охлади добре и сервираме с топли арабски питки. По желание и възможност гарнираме с запечени кедрови ядки, аз нямах, защото нещо трудно взеха да се намират в малки разфасофки, а не са евтини.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар