вторник, 24 януари 2012 г.

Пълнени кюфтета на скара

Когато имаш в къщи дете което яде само кайма, а не обича месо :), се налага да разнообразяваш рецептите. Само кюфтета и кебапчета не върви да се ядат, затова реших да направя пълнени кюфтета. За плънката първо огледах хладилника, там имаше малко кашкавал, един кренвирш и буркан с кисели краставички, напълно достатъчно. От месарския магазин взех 1кг. свинска кайма, но ги помолих да ми я смелят по ситно, като за кебапчета. Овкусих я със сол, черен пипер, чубрица и една пресована скилидка чесън ( може и чесън на прах, но аз не го уважавам :)).Оставих да престои няколко часа в хладилника, да втаса както казват.Продуктите за плънката нарязах на малки кубчета. С намазнени ръце вземам от каймата около 100 гр.,колкото за едно голямо кюфте и разплесквам върху дланта си така, като в средата правя нещо като кладенче. Там поставям от плънката и покривам с още кайма. След това оформям като кюфте, като се старая да го направя по-сплескано, но плънката да не се показва, иначе при печене кашкавала ще изтече.Заглаждам ги хубаво с намазнени с олио ръце и пека на силно загрята скара или оребрен тиган.
Продукти:
1кг. свинска кайма
1ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
1 ч.л. чубрица
1 скилидка чесън
За плънката:
100 гр. кашкавал на кубчета
1 кренвирш на кубчета
3-4 кисели краставички на кубчета

Няма коментари:

Публикуване на коментар